Sociale verkiezingen: hoe ABVV lijst 3 stemmen?

woensdag, 21 Oktober 2020
Nieuws

Het zijn binnenkort de sociale verkiezingen. Deze vinden plaats van 16 november tot en met 29 november. Hoe stem je best? Uiteraard best op lijst 3, maar deze keer verloopt het stemmen door corona anders dan gebruikelijk.

Je kan stemmen in het bedrijf, op papier of elektronisch

Op de dag van de verkiezing ga je in je bedrijf naar het stembureau dat op je oproepingsbrief is vermeld. Daar krijg je één of meerdere stembiljet(ten). Of je stemt van op afstand elektronisch via een pc of laptop van je werkgever.

Hoe dit alles in zijn werk gaat? Dat leggen we je uit in deze folder

 

Je kan stemmen per brief 

Je ontvangt je stembrief ongeveer twee weken voor de verkiezingen die starten vanaf 16 november 2020. In de grote omslag vind je een oproepingsbrief, een of meerdere stembiljetten, een middelgrote omslag met een kleur en een kleine omslag met dezelfde kleur.

Wat doe je hiermee? Dat lees je hier, in ons pamflet. 

Waarom stemmen op het ABVV?

Samen vooruit voor een deftig loon, stevig contract, veilig en gezond werk en evenwichtige uren. 
Het ABVV is de rode vakbond die altijd aan je zijde staat. Informeren. Adviseren. Helpen. Verdedigen. Vertegenwoordigen. Op de werkvloer en daarbuiten.

Stem bij de sociale verkiezingen tussen 16 en 29 november op lijst 3. Dan staan we samen sterker en kunnen we voluit gaan voor jou en jouw rechten. 

Het ABVV is de enige vakbond die vastberaden ijvert voor haalbare eindeloopbanen en een verhoging van het minimumloon naar 14 euro bruto per uur of 2.300 euro bruto per maand.

Want ‘samen vooruit’ gaat niet alleen over jouw loon en jouw werk maar over dat van alle werknemers in ons land.