Sociale verkiezingen worden uitgesteld

dinsdag, 17 Maart 2020
Nieuws

De sociale verkiezingen die gepland stonden voor mei 2020 worden uitgesteld. Dat zijn de vakbonden en werkgevers in de Groep van 10 overeengekomen. “De gezondheid van de bevolking primeert.”

“We nemen het zekere voor het onzekere”, stelt ABVV-voorzitter Robert Vertenueil. “We waren het er allemaal over eens dat deze sociale verkiezingen best uitgesteld werden.”

Het coronavirus houdt lelijk huis. In bedrijven, bij werknemers en gezinnen, in de samenleving tout court. Het komt er nu op aan zo veel mogelijk binnen te blijven. 

Algemeen secretaris Miranda Ulens vult aan: “De sociale verkiezingen zijn een grote gebeurtenis met heel wat betrokkenen. Het zou onverantwoord zijn ze in deze tijden te laten doorgaan. Dat zou echt een fout signaal zijn naar de werknemers. De veiligheid en gezondheid van de bevolking primeert.”

De kandidatenlijsten kunnen nog worden ingediend, zoals voorzien. De verkiezingen zelf worden over de zomer getild. Daar zal in een latere fase nog over gecommuniceerd worden. Hou onze kanalen dus zeker in de gaten.

Update 23 maart 2020
Alles blijft afhankelijk van de evolutie van de situatie met het coronavirus, maar zoals de zaken nu voorliggen gaan de sociale verkiezingen door van 16 tot 29 november 2020.