Wereldwijde actiedag voor klimaatbestendige jobs

24 Juni 2020, 00:00
Inhoudstype
Agenda
Description

De coronacrisis heeft een enorme impact op vele levens en op het levensonderhoud van veel mensen. We werken anders en tijdens onze dagelijkse routines zijn niet meer hetzelfde. Daarnaast zijn we getuige van een samenloop van crisissen – een pandemie zonder gekende einddatum, vernietigende ongelijkheid en verwoesting door extreme weersomstandigheden en veranderende seizoenen.

We weten dat de gezondheids-, sociale en economische gevolgen van Covid-19 een ongeziene mate van zorg, sociale bescherming en economische ondersteuning zullen nodig hebben in alle landen. Een nieuw sociaal contract is nodig. Het bedwingen van deze pandemie, die geen grenzen kent, is een race tegen de klok.

Maar ook actie tegen klimaatverandering is een race tegen de tijd. Indien de opwarming van de planeet niet kan worden tegengehouden, zal ze alles en iedereen aantasten en volledige regio’s onbewoonbaar maken. Extreme  weersomstandigheden met blijvende effecten verwoesten nu al jobs en inkomens.

Dat moet dus anders. 

Daarom organiseert het Internationaal Vakverbond een wereldwijde actiedag voor klimaatbestendige jobs. Je kan zelf ook heel wat ondernemen. Dat lees je op de website van Arbeid & Milieu