Onze nieuwe ABVV-ploeg is klaar voor de toekomst

woensdag, 30 mei 2018
Pers

Het ABVV is klaar voor de toekomst. Tijdens het federaal congres, dat loopt van 30 mei tot en met 1 juni, bepalen we onze strategieën, actiepunten en prioriteiten voor de komende vier jaar en kiezen we onze syndicaal verantwoordelijken. Op de eerste dag verkozen meer dan 1.200 militanten een nieuwe voorzitter en algemeen secretaris.

Met bijzonder veel enthousiasme werd Robert Vertenueil aangeduid als nieuwe voorzitter. Robert volgt Rudy De Leeuw op die na 12 jaar voorzitterschap, afscheid neemt van de socialistische vakbond. Hij gaf al aan “militant voor het leven” te zijn. Miranda Ulens wordt onze nieuwe algemeen secretaris.

Ook verwelkomen we 2 nieuwe leden van het federaal secretariaat (de dagelijkse leiding). Estelle Ceulemans - sinds vorige week algemeen secretaris van ABVV-Brussel - en Raf De Weerdt die Miranda Ulens opvolgt als federaal secretaris.

De nieuwe samenstelling van het federaal-secretariaat met cv en foto, kan u hier terugvinden.

Algemeen secretaris Miranda Ulens: “We doen meer dan verzet voeren tegen deze regering, en leggen onze eigen alternatieven op tafel. Over werk, lonen, sociale bescherming. We zetten de discussie verder over de toekomst. De toekomst van arbeid en jobs in een context van globalisering (sociale dumping) en digitalisering. Onze uitdaging voor morgen? Het behoud van een sterke federale sociale zekerheid!”

Robert Vertenueil, voorzitter ABVV: “De strijd is nog maar begonnen. Het is met de steun van de miljoenen werknemers die het ABVV elke dag vertegenwoordigt, dat we er alles aan zullen doen opdat de zaken veranderen. Overal, van bedrijfsniveau tot internationaal niveau, zal het ABVV vechten voor een rechtvaardige herverdeling van de rijkdom en haar waarden laten zegevieren.”

Er wachten ons belangrijke sociaal-economische uitdagingen. De vernieuwde en sterke ploeg, gaat deze aan en zal elke dag klaar staan om werknemers, mensen met een uitkering, jong en oud, man en vrouw te verdedigen en een stem te geven.