Zal Kuehne + Nagel morgen ook klagen over een tekort aan arbeidskrachten wanneer het 500 werknemers nodig heeft?

donderdag, 23 September 2021
Pers

Het ABVV laakt het geweld waarmee de directie van de groep Kuehne + Nagel (logistieke sector,  vooral werkzaam voor de Carrefour-winkels) het ontslag heeft aangekondigd van 549 werknemers in zijn vestiging in Nijvel, onder het voorwendsel dat deze niet rendabel zou zijn.

Deze brutale aankondiging gaat niet vergezeld van enig voorstel voor de betrokken werknemers. 

Bij deze 549 banen zitten ook ongeveer 20 ervaren vakbondsafgevaardigden. Ook 180 werknemers van Supertransport (waaronder 8 afgevaardigden) zullen onvermijdelijk het neveneffect van dit besluit aan den lijve ondervinden. 

Na de geleidelijke afstoting van het centrum van Nijvel zal Kuehne + Nagel al haar activiteiten concentreren op de twee vestigingen in Vlaanderen.  

549 gekwalificeerde werknemers worden werkloos omdat de groep zijn activiteiten, zonder kans op overplaatsing van het personeel, overbrengt naar een naburige regio die naar verluidt kampt met grote problemen om geschikt personeel aan te trekken...van over de taalgrens.

In een tijd waarin werkgevers voortdurend klagen over een "tekort aan arbeidskrachten", hebben we hier het bewijs van een contraproductieve strategie op dit gebied.

De werknemers van de vestigingen in Kontich (regio Antwerpen) en Kampenhout (Vlaams-Brabant) hebben zich solidair verklaard met de acties van hun Waalse collega's.

Het is stil op de site van Nijvel. De vakbondsdelegatie hoopt alsnog op een constructieve ontmoeting met de directie van het bedrijf en hoopt het besluit te kunnen wijzigen om de tewerkstelling veilig te stellen.