Justice for Palestine

06 Maart 2024, 16:00
Inhoudstype
Agenda
Description

Nu woensdag 6 maart komen heel wat sociale middenveldorganisaties samen voor het ministerie van Buitenlandse Zaken om meer initiatief te eisen van ons land: een volledig internationaal militair embargo tegen Israël, steun aan de lopende onderzoeken van het Internationaal Strafhof en de openbare aanklager aanmoedigen om van de vervolging van daders van oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en de misdaad van apartheid een absolute prioriteit te maken. België moet ook volledige steun verlenen aan de procedure die Zuid-Afrika bij het Internationaal Gerechtshof wegens genocide tegen Israël heeft aangespannen en in overeenstemming met het internationaal recht een einde maakt aan alle medeplichtigheid aan de apartheid tegen het Palestijnse volk.

De internationale gemeenschap moet ingrijpen om een einde te maken aan het voortdurende onrecht. Ze moet dringend een onmiddellijk en permanent staakt-het-vuren bekomen en zorgen voor de bescherming van alle burgers, de vrijlating van alle gevangenen, het einde van de belegering en de toegang tot internationale hulp voor de Palestijnen in Gaza, die zich momenteel in een absolute humanitaire noodsituatie bevinden.

Praktisch

  • Woensdag 6 maart van 16 uur tot 17.30 uur, ministerie van Buitenlandse Zaken, Karmelietenstraat 15, Brussel.
  • De organisatoren roepen de deelnemers op om deze slogans te respecteren en vreedzaam te demonstreren.
  • Elke vergoelijking van oorlogsmisdaden en aanvallen tegen burgers, of elke uiting van antisemitisme of enige andere vorm van racisme, zal leiden tot uitsluiting van het evenement.
  • Duid je aanwezigheid aan en deel het evenement.