Klimaatmars 2022 #WalkForYourFuture

23 Oktober 2022, 13:00
Inhoudstype
Agenda
Description

Stap mee met de Klimaatmars door Brussel op 23 oktober.

Als lid van de Klimaatcoalitie roept het ABVV iedereen op om mee te stappen met de Klimaatmars #WalkForYourFuture op 23 oktober in Brussel.

De klimaatcrisis houdt lelijk huis. Dat zien we in het buitenland, maar ook in ons land. Vorig jaar waren er de ongeziene overstromingen in het oosten van het land. De afgelopen jaren worden we bijna elke zomer geconfronteerd met ernstige en langdurige droogtes.

De hittegolven en droogtes dreigen te zorgen voor voedselschaarste, en dan vooral in het globale zuiden. Zoals gewoonlijk zijn het ook op mondiaal niveau de zwaksten die de eerste en zwaarste prijs betalen voor de klimaatverandering.

Tegelijk met de klimaatcrisis slaat nu een ongezien harde energiecrisis om zich heen. De energieprijzen swingen de pan uit en drukken ons op de harde realiteit: er is veel te lang veel te weinig gebeurd om werk te maken van duurzame energievoorziening.

Gelukkig weten we dat verandering mogelijk is. Die zal ons echter nooit in de schoot worden geworpen. Verandering dwing je af.

We voeren de druk op om nu eindelijk concrete maatregelen te eisen voor de klimaatcrisis! We vragen oplossingen die iedereen meenemen, over de generaties en over de landsgrenzen heen. Hierbij zal een rechtvaardige transitie voor werknemers centraal moeten staan.

We eisen concrete maatregelen. Nu!

Afspraak op 23 oktober 2022 vanaf 13 uur voor het gebouw van het Europees Vakverbond, Koning Albert II Laan 5, 1000 Brussel.

Map address