Brussels Pride: samen vieren én een statement maken

18 mei 2024, 12:00
Inhoudstype
Agenda
Description

Iedereen moet waardig en met een gerust gemoed door het leven kunnen gaan. Dat is het thema van de Brussels Pride 2024, onder de slogan 'Safe Everyday Everywhere'. Ook het ABVV viert mee. De strijd voor gelijkheid zit in ons DNA. Afspraak zaterdag in Brussel.

Samen sterk, nog sterker in diversiteit

Diversiteit is realiteit. We zijn allemaal anders. Gelukkig maar. Toch moeten we allemaal gelijke rechten hebben. Die strijd voor gelijkheid en tegen discriminatie zit in het DNA van onze vakbond. Al jaren strijdt het ABVV tegen elke vorm van discriminatie waaronder ook ongelijke behandeling op grond van seksuele geaardheid en genderidentiteit. Ook de strijd voor LGBTQIA+-rechten is een syndicale en sociale strijd, op de werkvloer, in sectoren en bedrijven. Samen strijden we voor gelijkheid.

Samen vieren en een statement maken

De Pride is één groot feest, maar het politieke aspect ervan is zeer belangrijk. Het is een dag waarop mensen opkomen voor hun rechten.

Iedereen moet zich goed kunnen voelen, veilig en gewaardeerd, op de werkvloer en daarbuiten. Iedereen moet veilig zichzelf kunnen zijn. Los van culturele, etnische, religieuze en seksuele oriëntatie, los van gender, (inter)sekse. Liefde is liefde.

De Pride aan de vooravond van de politieke verkiezingen in juni is dan ook een krachtig signaal aan extreemrechtse en conservatieve krachten.

Praktisch

Op zaterdag 18 mei is het vanaf 12u verzamelen geblazen op de Kunstberg in Brussel (Pride Village). De feestelijke toespraak start vanaf 14u. Aansluitend trekt de Pride March (parade) door de Brusselse straten. Aankomst wordt verwacht rond 17u, opnieuw op de Kunstberg. Daar zijn er nog concerten en DJ-sets tot 23u30.