Europa
Name
Europa

Nieuws

22.04.2024

Europa legt ons voor jaren onzinnig strenge besparingen op

De nieuwe begrotingsregels waar het Europees Parlement zich morgen over uitspreekt, zijn onwerkbaar. In een opiniestuk leggen we uit waarom.

08.06.2023

Teken de petitie tegen het besparingsbeleid van de Europese Commissie

Op het congres van het Europees Vakverbond in Berlijn werd een petitie opgestart in kader van het nieuwe economisch beleid en de mogelijke nieuwe besparingspolitiek van de Europese Commissie. Extra bezuinigingen zouden alle werknemers in Europa hard treffen.

19.01.2023

ABVV solidair met Franse vakbonden in hun verzet tegen pensioenhervorming

Het ABVV is solidair met de Franse kameraden die een eerste dag van syndicaal verzet tegen de pensioenhervorming organiseren. Overal in het land zullen er protestacties plaatsvinden en er worden honderdduizenden manifestanten verwacht in de grote steden. Een afvaardiging van het ABVV steunt onze kameraden in Parijs.

Persberichten

19.06.2024

Het ABVV vraagt om een begroting die de mensen centraal stelt en geen fetisj maakt van de cijfers. Alles inzetten op het verminderen van de uitgaven zou een vergissing zijn. We moeten de inspanningen spreiden. En dat betekent de inkomsten verhogen.

12.04.2024

Op dinsdag 16 april organiseert het ABVV een nieuwe symbolische actie tegen het brute Europese bezuinigingsbeleid. Onze sociale welvaartsstaat verkeert in groot gevaar.