rode banner site
Name
Info voor delegees

Het ABVV, het Algemeen Belgisch Vakverbond, komt op voor de rechten van werknemers. Wij combineren overleg en vastberadenheid ter verdediging van de werknemers. Wij strijden voor kwaliteitsvolle jobs voor iedereen, zonder enig onderscheid.

Wij ijveren voor een sociaal en solidair project met meer sociale rechtvaardigheid, een betere (her)verdeling van de welvaart en meer gelijkheid op de werkvloer. In ons streven naar een collectief en solidair sociaal project, zorgen we er ook voor dat we klaar staan voor de belangen en problemen van individuele werknemers.

Lees hier verder:

Nieuws

24.04.2024

Hoe stem ik ABVV lijst 3?

Of je in mei nu in een stembureau op je werkplek stemt, elektronisch van op afstand, of per brief: de derde lijst is de lijst met ABVV-kandidaten. Je kan op drie manieren op ABVV lijst 3 stemmen.

24.01.2023

Tijdskrediet of thematisch verlof : wat verandert er op 1 februari 2023?

Het begrotingsakkoord 2023 – 2024 van de federale regering bevat vanaf 1 februari 2023 een aantal besparingen in de verschillende stelsels van arbeidsduurvermindering. Vooral voor ouders die tijd willen vrijmaken om voor hun kinderen te zorgen, verandert er wel wat. 

23.01.2023

Tijdelijke werkloosheid: wat is er veranderd op 1 januari 2023?

Sinds 1 januari gelden de versoepelde maatregelen voor werkloosheid niet meer. Alleen de regeling voor het ‘bijzondere stelsel tijdelijke werkloosheid energie’ blijft van toepassing tot 31 maart 2023.

20.01.2023

Onderteken je documenten elektronisch in Mijn ABVV

Nieuw! Onderteken je documenten elektronisch in Mijn ABVV. Let op! Wij versturen al onze post via e-mails die eindigen op @fgtb.be of @abvv.be.

28.02.2022

SOLIDARITEIT // Alweer veroordeling ABVV-delegee

Zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor deelname aan een stakingspiket aan de gevangenis van Lantin (Luik).