Download de ABVV-app sociale verkiezingen

maandag, 08 Januari 2024
Nieuws

In een oogwenk je eigen kieskalender opstellen? Eenvoudig de verdeling van de mandaten in je bedrijf berekenen? Stap voor stap de procedure van de sociale verkiezingen volgen? Dat doe je met de app ABVV 2024!

In mei 2024 zijn er opnieuw sociale verkiezingen in ondernemingen met minstens 50 personeelsleden. Werknemers kiezen dan hun delegees, collega’s die de komende vier jaar voor hen opkomen, hun stem laten horen en onderhandelen met de directie.

Eigen kieskalender

Voor de eigenlijke verkiezingsdag tussen 13 en 26 mei 2024 moet er een hele procedure doorlopen worden die wettelijk is vastgelegd. De ABVV-app legt dit allemaal stap voor stap uit, van het indienen van kandidatenlijsten tot de bekendmaking van de resultaten.

In de app kan je, gewoon door de datum van de verkiezingen in jouw bedrijf in te vullen, je eigen kieskalender opstellen. Handig, want wanneer je welke stap moet doorlopen hangt af van de exacte datum van de verkiezingen in je bedrijf. Meer zelfs: de app kan je ook notificaties sturen net voor cruciale momenten. Zo mis je geen enkele belangrijke datum!

Mandaten berekenen

Het aantal te verdelen mandaten bij de verkiezingen hangt af van het aantal jongeren, bedienden, arbeiders en kaderleden. Met de praktische tool in de ABVV-app weet je meteen over hoeveel mandaten het gaat en wat de verdeling is.

Download

De handige applicatie ABVV 2024 is beschikbaar voor IOS en Android. Iedereen kan de app downloaden via de app store of google play wanneer je zoekt met de termen ‘ABVV’, ‘sociale verkiezingen’, of ‘ABVV 2024’.

 

 

 

Lees ook