Sociale verkiezingen: ontdek de website ABVV2024.be

vrijdag, 22 September 2023
Nieuws

Alles over de sociale verkiezingen in mei 2024 bundelen we op de ABVV-campagnewebsite. Meer info? Flyers, affiches, brochures? Kandidaat worden? Je eigen handige kieskalender? Berekenen hoeveel mandaten er zijn in je bedrijf? Check ABVV2024.be 

Van 13 tot 26 mei 2024 zijn er sociale verkiezingen in bedrijven waar er minstens 50 personeelsleden zijn. Werknemers kiezen dan wie hen de komende 4 jaren gaat vertegenwoordigen ten opzichte van de directie.

Kalender opstellen

Voor het zo ver is, moet er een hele verkiezingsprocedure doorlopen worden. De stappen in die procedure liggen wettelijk vast, maar wanneer ze vallen is afhankelijk van de exacte datum van de verkiezingen in je bedrijf. Van het informeren van werknemers over het indienen van kandidatenlijsten en het samenstellen van kiesbureaus, tot het aanduiden van getuigen, de stemming en de bekendmaking van de resultaten.

Binnenkort lanceren we ook een applicatie waarmee je de voor jou belangrijke data kan opvolgen.

Mandaten berekenen

Het aantal te verdelen mandaten binnen je bedrijf hangt af van het aantal jongeren, bedienden, arbeiders en kaderleden. Met de praktische tool op de website weet je meteen over hoeveel mandaten het gaat en wat de verdeling is.

Kandidaat worden

Enthousiastelingen die het verschil willen maken die de stem van hun collega’s willen zijn ten opzichte van de directie. Gedreven werknemers die zich volop willen inzetten voor betere werkomstandigheden en hogere lonen. Teamspelers die samen overwinningen willen binnenhalen voor iedereen in het bedrijf. Die hebben hun plek bij het ABVV.

 

Lees ook