Banner syndicalist geen crimineel
Name
Syndicale rechten

Nieuws

20.09.2023

Gelukkige 75ste verjaardag, ondernemingsraad!

75 jaar geleden werd de wet aangenomen die sociaal overleg vastlegde op nationaal vlak, binnen sectoren en in bedrijven. We vieren deze verjaardag want deze wet erkende de rol van de vakbond én zorgde voor inspraak van werknemers in hun bedrijf via de oprichting van de ondernemingsraad.

29.06.2023

Demonstratieverbod? Spreek je volksvertegenwoordigers aan

Vakbonden en middenveldorganisaties lanceerden de website www.verzet-is-geen-misdaad.be. In enkele klikken kan je er een mail sturen naar je volksvertegenwoordigers om de druk op te voeren opdat ze het wetsontwerp-Van Quickenborne niet in zijn huidige vorm goedkeuren.

28.04.2023

1 mei-toespraak Miranda Ulens, algemeen secretaris ABVV

Lees hier de 1 mei-toespraak van Miranda Ulens, algemeen secretaris ABVV.

Persberichten

27.06.2023

Vandaag lanceren vakbonden en middenveld een website die elke burger aanspoort om er bij de volksvertegenwoordigers op aan te dringen het wetsontwerp-Van Quickenborne te verwerpen.

13.06.2023

Dankzij onze bijeenkomst voor het kantoor van minister Van Quickenborne, in gemeenschappelijk vakbondsfront en samen met middenvelds- en vrijwilligersorganisaties, hebben we de regering ervan weerhouden om haar wetsontwerp te bespreken in het parlementaire debat dat gepland was voor afgelopen woensdag.