Februari 2024
Image
Cover Flyer 8 maart 2024

8 maart is de internationale strijddag voor de rechten van vrouwen. Achter de statistieken over het glazen plafond, huiselijk geweld, vrouwenmoorden en de loonkloof gaan diepgewortelde maatschappelijke ongelijkheden schuil. We bestrijden ze dag na dag, in de privé, op school en op het werk. Voor meer gelijkheid, overal!

Download ook de affiche

Januari 2024
Image
Cover Sociaal Europa

Hoe beïnvloedt Europa ons dagelijks leven? Hoe kunnen we aan een sociaal en rechtvaardig Europa bouwen? Hoe kunnen we invloed uitoefenen op Europese wetgeving en beleid rond lonen, arbeidsomstandigheden, werknemersrechten en sociale inclusie? Wat is de sociale pijler en hoe vormt die een krachtig wapen tegen de extreemrechtse dreiging?

 

Download the English version

Januari 2024
Image
Cover Zorgplicht

Zorgplicht gaat om de plicht die bedrijven hebben om internationaal erkende mensenrechten, arbeidsrechten en milieunormen te respecteren. Welke mogelijkheden biedt dit voor vakbondsafgevaardigden? Hoe kunnen delegees hiermee aan de slag? Welke eisen formuleert het ABVV voor een wetgeving ter zake?

Januari 2024
Image
Cover Getuigengids

Aangeduid als getuige om het verloop van de sociale verkiezingen in 2024 op te volgen? Deze brochure vertelt je alles wat je moet weten om jouw taak doeltreffend uit te voeren.

December 2023
Image
Sociaal-economische barometer 2023

De nieuwste editie van onze barometer toont het aan: er is marge voor meer zekerheid en betere lonen. Een geluk dat we onze index hadden. Toch zit er iets fundamenteel scheef in de verhoudingen. Daarom: pas die loonwet aan en maak dat we niet langer met handen en voeten gebonden moeten onderhandelen. Enkel zo kunnen we ervoor zorgen dat uw loon omhoog gaat. Met deze cijfers tonen we aan dat een rechtvaardige verdeling tussen kapitaal en arbeid nodig én eerlijk is.

Download Barometer in English.

December 2023
Image
Kalender sociale verkiezingen 2024

Voor de eigenlijke verkiezingsdag van de sociale verkiezingen tussen 13 en 26 mei 2024 moet er een hele procedure doorlopen worden die wettelijk is vastgelegd. Deze kalender geeft je een overzicht van alle belangrijke data en leidt je stap voor stap door de procedure.

December 2023
Image
Cover Memorandum

Met dit memorandum legt het ABVV in tien punten zijn agenda voor aan de politieke partijen en de toekomstige federale regering.

Download hier het volledige memorandum (28 blz).

 

November 2023
Image
Affiche Stem ABVV Stem 3 sociale verkiezingen 2024

Download de affiche 'Samen sterk - Stem ABVV - Stem 3 ' voor de sociale verkiezingen van mei 2024.

November 2023
Image
Affiche Word kandidaat ABVV sociale verkiezingen 2024

Download de affiche 'Word kandidaat' voor de sociale verkiezingen van mei 2024.

November 2023
Image
Cover Ondernemingsraad kort ABVV2024

In deze brochure beantwoorden we al je basisvragen over de ondernemingsraad. Hoe verloopt een ondernemingsraad en wie neemt er aan deel? Wat wordt er besproken? Wat zijn de bevoegdheden en opdrachten? Hoe waarborg je de goede werking?